Posted on

5 oväntade flytt tips

Flytta med familjenLetar du efter tips på hur du kan packa bäst inför flytten eller i vilken ordning du bör utföra flyttstädningen? Då kan du också vara säker på att hitta otaliga listor och knep på nätet. Det finns nämligen mängder med olika sajter som ger dig bra flytt tips när du ska byta bostad.

Visst är det bra att ta till tips för att packa och rensa bättre inför flytten, men att lägga ner föremål i kartonger är inte allt en flytt innebär med flyttfirmaimalmö.se. Du kommer behöva göra betydligt fler saker än så för att kunna byta bostad. I den här texten har vi därför plockat fram fem mer oväntade tips som du kan använda dig av. Dessa tips kommer inte underlätta packningen eller göra kartongerna lättare att bära. Däremot kommer de att ge dig en smidigare flytt överlag.

Smarta knep som underlättar din flytt
Undvik att flytta i månadsskiftet – Vi vet att de allra flesta vill flytta i månadsskiftet, just för att det ska bli enklare med t.ex. hyresbetalningar. Hyresvärdarna är dock kunniga inom området och kan se till att dela upp fakturor utan problem. Fördelen med att inte välja de sista dagarna på månaden är att du får flyttfirma billigare och enklare, eftersom du bokar under mindre efterfrågade dagar.

Ta hand om det administrativa först – Det kan vara lockande att börja packa först, men ta hand om det administrativa istället. Annars är det lätt hänt att du glömmer bort att flytta elavtal, byta abonnemang eller flytta med försäkringar.

Ta hand om flyttstädningen själv – Du behöver faktiskt inte betala för precis allt – om din ekonomi inte tillåter det naturligtvis. Om du flyttstädar själv kan du börja långt i förväg, t.ex. med skåp och lådor, samt garderober. Allt annat kan du ta närmare flytten, eftersom det annars lätt samlas damm igen.

Lär känna det nya området – Vill du ta en paus i flyttpackningen kan du istället se till att lära känna det nya området och få tag på bonusar. Att försöka hitta till bussar, tåg eller mataffärer när du är nyinflyttad är bara frustrerande. Ta en utflykt till området och gå runt och se vad som finns. Du kommer säkerligen hitta en och en annan genväg till bussen eller till barnens skola.

Kontrollera RUT-avdraget – Ska du boka flyttfirma vill du säkerligen använda dig av RUT-avdrag, men är du säker på att du uppfyller villkoren för bonusar? Om du inte har använt RUT-avdrag innan har du troligtvis hela beloppet kvar, men det kan finnas andra faktorer som gör att RUT inte kan användas. Ta kontakt med Skatteverket i god tid för att se vad som gäller.